Category Archives: Drejtat Botërore të Ujit

Mijëra protestojnë në kryeqytetin e Ekuadorit për "Ujit, Jetë, dhe Dinjiteti i Popullit "

Quito, Ekuador - Mbi 25,000 njerëz përmbytur Quito, Kapitali Ekuador së, në mars 22 në kulmin e një marshim dy javë që filloi në rajonin jugor të vendit Amazon dhe u shtri afërsisht 700 kilometra. Marshimi, translated from Spanish toVazhdo leximin

Posted in Blog, Drejtat Botërore të Ujit | Lini një koment

Luftërat Vjen ujit

Do St. Lawrence River përfundojë duke paguar çmimin për amerikanët’ etje për ujë? Kanada do të vijnë nën presion në rritje për të shitur ujë në SHBA, me pasoja potencialisht të rënda mjedisore, said McGill experts at a recent Macdonald CampusVazhdo leximin

Posted in Blog, Drejtat Botërore të Ujit | Lini një koment

Asambleja e Përgjithshme deklaron akses për të pastruar ujit dhe kanalizimeve është një e drejtë njerëzore

28 Korrik 2010 – Safe and clean drinking water and sanitation is a human right essential to the full enjoyment of life and all other human rights, Asambleja e Përgjithshme ka deklaruar sot, duke shprehur shqetësim të thellë se pothuajse 900 million peopleVazhdo leximin

Posted in Blog, Drejtat Botërore të Ujit | Lini një koment

‘I madh’ Burimet e ujit të tilla, në Afrikë, nga Matt McGrath e BBC News

Shkencëtarët thonë se kontinenti tejet të thatë e Afrikës është ulur në një rezervuar të madh të ujërave nëntokësorë. {Dhe} Vëllimi total i ujit në ujëmbajtësit nëntokësore është 100 herë shuma e gjetur në sipërfaqe. Vazhdo leximin më shumë këtu…. 

Posted in Blog, Drejtat Botërore të Ujit | Lini një koment

Katër dollarë për një gallon e ujit? Ëndrra e Monsanto dhe korporatat e tjera që duan të privatizojnë ujë

Four dollars for a gallon of gas is ridiculous enough, por $4 for a gallon of water could someday became a reality, that is if oil tycoons like T. Boone Pickens and water bottling companies have their way. Privatization ofVazhdo leximin

Posted in Blog, Drejtat Botërore të Ujit | Lini një koment