Shungopavi

Fshati tradicional i Shungopavi

Ancient Fshati Hopi Nëna e Shungopovi [soo ngoo bavi], është thellësisht fetar, Qendra mjaft tradicionale e Realitetit Hopi.

E ndërlikuar dhe shumë e bukur Ceremonials Hopi, kryer nga shoqëritë komplekse Shpirtërore, janë qendra e Hopi jetës së përditshme. Njohuri dhe thellësinë shpirtërore thelbësore për këto ceremoni vetëm mund të bartet përmes lidershipit të iniciuar Highly, vjet që kërkojnë të sakrificës. Ndarja juridiksion me Kikmongwi. Çdo cikël hëna është përgjegjësi e një Mongwi veçantë, Udhëheqësi shpirtëror nga një prej dymbëdhjetë Shoqërive Hopi Fetare. Pas përfundimit detyrat shumë të shenjtë ceremoniale të çdo cikël, Mongwi tjetër përgjegjës përgatit një fazë të re të Lëvizjes e Shenjtë. Kështu populli Hopi jetojnë brenda një cikli të vazhdueshëm të Ceremonisë në çdo kohë.

Sot, Shungopovi është i vetmi i mbetur Fshati Hopi që ende mban dhe kryen ciklin e plotë Tradicionale ceremoniale. Kjo është e fundit Sovran Fshati Hopi me një Kikmongwi filluar plotësisht me të gjithë udhëheqësit e parë të nisura Highly fetare që përfundojnë ciklin e plotë vjetor ceremoniale.

Për shkak të kësaj, Shungopovi mbart një përgjegjësi të madhe dhe të thellë për ruajtjen e botëve Natyrore dhe e gjithë jeta. Qëllimi ynë dhe veprim është për të mbrojtur, Ruajtja dhe rinovojnë këtë njohuri Shenjtë dhe mënyrën tradicionale të Jetës.

Kuptimi i Shungopovi është "Pranvera që ka kallamishte në rritje në të". Kjo kallam shenjtë është quajtur Soo Ngoo Hu, e cila formon traget nevojshme për kalimin në botën tjetër.

                                                                      Village 

Njerëzit Hopi janë të vendosura në tre Mesas të larta në pjesën veriore të Arizonës, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Hopi shenjtë Toka mbulon një sipërfaqe kufizuar nga Këndet Shpirtërore - majat e San Franciskos në lumin Kolorado formuar një shesh ceremoniale në qendër të botës.

Hopi janë banorët më të vjetra të Veriut Americaand prejardhja jonë është gjurmuar nëpër petroglyphs dhe migrimet fis që përfshin mijëra vjet. Sipas udhëzimeve të Krijuesit, ne Hopi, në fund të gjetur këtë Centerof shenjtë Universe, u vendosën në tokat e tanishme.

Rezervimi Hopi është i përbërë nga disa fshatra, fillimisht secili me Kikmongwi vet (Shefi Fshati). Sot ekzistojnë katër fshatra brenda Hopi që ende kanë një Kikmongwi; Shungopavi, Mishongnovi, Shipaulovi dhe para Mesa Fshatrat e konsoliduara. Këto fshatra kanë mbrojtjen e ndjekur një rrugë tradicionale të jetës dhe qeverisjes.

Këto fshatra janë qeverisur nga Sistemet e Klanit të përpunuar, lidh të gjithë njerëzit Hopi dhe udhëheqësit e, secili me detyrat specifike të Shenjta dhe Udhëzimet, të gjithë ata për vazhdimësinë e jetës.We plant our Sacred Corn in the dry sand fields below our Village.

                                                      The Meaning of Hopi

Kur qeniet njerëzore hyri në këtë botë, bota e Krijuesit, ata kërkuan leje për të jetuar këtu. Krijuesi u tha atyre se ai jeton shumë thjesht, vetëm me shkopin e tij mbjelljes dhe një kernelit pak e misrit. Në qoftë se ata ishin të gatshëm të jetojnë jetën e tij të thjeshtë, ata do të lejohen të qëndrojnë.

Humanbeings janë dhënë tre detyrat e shenjta

Ata ishin dhënë misër, një Stick Mbjellja dhe pak ujë, për të jetuar nga Land.

Ata u janë dhënë udhëzime Shenjta fetare, të mbrojë Natyrore, Worlds shpirtërore dhe Universal, per Vazhdimi i gjithë Jetës. Ata ishin të mbetet besnik në Udhëzimin e Tij, që gjithmonë të ruajtur rrugën e Tij të Jetës. Njerëzit Hopi, që nga kohët e lashta, nder këto tri detyrat e shenjta.

Vetëm kur të mbështetur këto Udhëzime Shenjta fetare nuk e fitojnë Hopi emrin.

Duke qenë Hopi të thotë të jesh besnik ndaj këtyre udhëzimeve origjinale.

& Nbsp;

Siç është përshkruar qartë në mësimet dhe udhëzimet Hopi, forcat destruktive të qytetërimit të pranishëm kanë sjellë mbijetesën e ardhshëm të dy njerëzimit dhe të gjithë jetës në një pikë krize.

Për mbijetesën e jetës, për mbijetesën e botëve Tradicionale, Krerët janë të vetëdijshëm se ura e forcave të jetës duhet të rindërtohet dhe të mirëmbahen. Shpirti i botëve Natyrore duhet edhe njëherë të arritur zemrat e popujve të Tokës. Përmes ndarjes së Shpirtit të thellë tradicionale brenda punën tonë - ne shpresojmë energji shpirtërore shërimin përmbante brenda mënyrave tona tradicionale do të frymëzojë dhe të motivojë të gjithë popujt e botës.

Lini një Përgjigju