Category Archives: Blog

Mirë se vini në hyrje të Traditionals Hopi Blog. Këtu ju mund të arrijë deri me të gjitha postet nga kategori në vend të një herë.

LAJME në Ndalimi Senatit faturën 2109 dhe mbrojtjen e të drejtave të ujit të Hopi dhe Dine është gjetur në FAQEN LAJME

Fondacioni Annenberg dhe Hopi Komb njoftojnë kthimin e objekte të shenjtë për të vendasëve të Amerikës Hopi fis

We thank the Annenberg Foundation for their good hearts in bringing our Katsinas home to our people where they will be cared for. Read the news release here. Kwakwah (Falemnderit) Below is a public statement regarding Photos of ourVazhdo leximin

Posted in Blog, Features | Tagged | Lini një koment

Udhëheqësit Hopi tona tradicionale janë duke u marrë në pyetje nga qeveria

Ne të gjithë e filloi si njerëz Hopi. Si Hopi ne jemi të përkushtuar për mënyrat e paraardhësve tanë, Feja jonë, mënyrën tonë të jetës. Si fëmijë ne Hopi janë ngritur për të respektuar ceremonialin e Ciklit të Jetës. In our complex societyVazhdo leximin

Posted in Blog, Features | Lini një koment

Thyerja një mijë vjet të heshtjes Hopi i Shungopavi fshatit flasin

Breaking a thousand years of silence to protect water rights. Breaking silence for the first time in history the Traditional Hopi of Shungopavi Village are stepping into the public to speak to the world for the first time. They areVazhdo leximin

Posted in Blog, Features | Lini një koment

Thirrje për namaz

The Hopi ask for Prayers and support The Hopi people live in their Villages high on the Mesas of the Arizona desert as their ancestors have for close to a thousand years. Many of the homes of the Hopi stillVazhdo leximin

Posted in Blog, Features | Lini një koment

Sekretari i Punëve të Brendshme Letër Salazar

Ken Salazar, Secretary fo Interior is helping to push through senate bill 2109 to take Hopi and Navajo waters. Here is a letter from his office with an invitation to Washington. Traditional Hopi and Navajo are apposed to this agrement. … Vazhdo leximin

Posted in Blog, Features | Lini një koment

LIDERËT Hopi kundërshtojnë fuqishëm zhvillimin e Escalade Grand Canyon

Tetor 5, 2012 Kykotsmovi, Ariz. – Në një takim të kohëve të fundit të Këshillit Tribal, Udhëheqësit Hopi njëzëri u pajtuan që të miratojë Rezolutën H-113-2012, in which they formally state their position to strongly oppose the development of a commercial initiative at the Grand CanyonVazhdo leximin

Posted in Blog, Features | Lini një koment

Ruaj ujit Natyrore e Hopi e …. ndaluar Senatit Bill 2109

New Video from Radford Quamahongnewa sharing how critical it is to save the water. Ruaj burimet natyrore të ujit Hopi-së. Kill Bill 2109. from Ville Tanttu on Vimeo.

Posted in Blog, Videos Hopi | Lini një koment

Mposhtur krizën e ujit në vendin Navajo

FOR IMMEDIATE RELEASE Contact: Jihan Gearon, Black Mesa Water Coalition (928) 380-6684 Ron Milford, Dine’ Water Rights (928) 401-8707 NAVAJO GRASSROOTS CRUSH KYL BILL Navajo Council firmly rejects Navajo Hopi Little Colorado River Water Rights Settlement Agreement Window Rock, Arizona … Vazhdo leximin

Posted in Blog | Lini një koment

Kontaktet në Uashington për të shkruar letër për të ndaluar SB2109

President Obama EMAIL: http://www.whitehouse.gov/contact/submit-httptions-and-comments website: www.whitehouse.gov Call the white house with your comments: 202 456-1111 Secretary of Interior Ken Salazar EMAIL: http://www.doi.gov/public/contact-us.cfm website: www.doi.gov Phone: (202) 208-3100 E-Mail: feedback@ios.doi.gov Department of the Interior 1849 C Rruga, N.W. Washington DC 20240 … Vazhdo leximin

Posted in Blog, Features, Take Action | Lini një koment

Thirrje për lutje në vendet e Shenjta të gjithë Amerikën e Veriut (Sacred Faqe në zonën tuaj për të mbrojtur dhe Lutuni për)

Kërkojmë nga ju të gjithë të bashkohen zemrat tuaja në lutje për të gjitha vendet e shenjta jo vetëm në datat këtu por në të gjitha ditët. Kwa Kwah THE MORNING STAR INSTITUTE 611 Pennsylvania Avenue, SE Washington, DC 20003 (202) 547-5531 Lajm … Vazhdo leximin

Posted in Blog, Take Action | Lini një koment